• Producent: Praca zbiorowa
  • Kategoria: Hobby i poradniki
  • ISBN: 9788379715800
  • Oprawa: twarda
  • Autor: praca zbiorowa
  • Wydawnictwo: Jedność
  • Ilość stron: 160
  • Rok wydania: 2019

To kompendium poręcznych informacji o destylacji i aromatyzacji alkoholi. Krok po kroku uzyskujemy wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, minimalistycznców i przygotowania między innymi różnych: likierów, win, wódek czy owoców i ziół w alkoholu. Książka gromadzi również przepisy na ciekawe dania, których smak wzmocniono alkoholem. Są to oryginalne dania obiadowe oraz desery. Opracowanie potwierdzono wiedzą i doświadczeniem mnichów cysterskich, którzy niemało z opisanych w książce alkoholi wymyślili.

Odbiorcy

- wszyscy, którzy interesują się destylacją i aromatyzacją alkoholi

- ci, którzy szukają receptur na zróżnicowanego rodzaju nalewki

- osoby, które chcą zaczerpnąć wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, minimalistycznców i samego przygotowania nalewek

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę

- zawiera wszelkie informacje dotyczące produkcji alkoholi

- każdy z wymienionych etapów destylacji czy aromatyzacji opatrzony jest obszerną notką

- możemy poznać historię i prawo związane z alkoholami

- to olbrzymi dobór receptur na nalewki

- ponadto zamieszczono przepisy na różnego typu dania obiadowe i desery z alkoholem

Podobne produkty w kategorii Hobby i poradniki